I. ພາລະບົດບາດ
ພະແນກວິຊາການ ແມ່ນໜຶ່ງໃນ 6 ພະແນກ ທີ່ສັງກັດຢູ່ ຄະນະກະເສດສາດ ມະຫາວິທະຍາໄລແຫ່ງຊາດ ວິທະຍາເຂດນາບົງ. ພາລະບົດບາດ ພື້ນຖານຂອງພະແນກ ແມ່ນການຄຸ້ມຄອງ ການຮຽນ-ສອນ. ບັນດາໜ່ວຍງານ ແລະໜ່ວຍວິຊາ ທີ່ຢູ່ພາຍໃຕ້ ການບໍລິຫານ ຂອງພະແນກ ແມ່ນປະກອບມີ ດັ່ງລຸ່ມນີ້:
II. ບຸກຄະລາກອນ
ທີ່ຕັ້ງ |
ຫ້ອງການ ພະແນກຄົ້ນຄວ້າວິທະຍາສາດ ແລະ ບໍລິການວິຊາການ ຕຶກອາຄານ ສະໂມສອນ |
ຫົວໜ້າພະແນກ | ທ່ານ ອຈ. ປອ. ດາວວີ ກອງມະນີລາ Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. |
ຮອງຫົວໜ້າພະແນກ | ທ່ານ. ປທ. ພົມມາ ທຳມະວົງ Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. |
ຕິດຕໍ່ຫ້ອງການ | +85620 28122544 |
ພະແນກຄົ້ນຄວ້າວິທະຍາສາດ ແລະ ບໍລິການວິຊາການ ເປັນໜຶ່ງໃນຈຳນວນ 7 ພະແນກ ທີ່ຂຶ້ນກັບ ຄະນະກະເສດສາດ, ມະຫາວິທະຍາໄລແຫ່ງຊາດ, ພາຍໃຕ້ການຊີ້ນຳໂດຍກົງຂອງ ທ່ານ ຮອງຄະນະບໍດີ (ອຈ. ປອ. ວັນນະພອນ ພຸດທະນາ) ຕາມການມອບ ໝາຍຂອງຄະນະບໍດີ
ພາລະບົດບາດ
ພະແນກຄົ້ນຄວ້າວິທະຍາສາດ ແລະ ບໍລິການວິຊາການ ມີພາລະບົດບາດເປັນເສນາທິການໃຫ້ແກ່ຄະນະກະເສດສາດ, ມະຫາວິທະຍາໄລແຫ່ງຊາດ ກ່ຽວກັບ ການຈັດຕັ້ງການຄົ້ນຄວ້າ ແລະ ພັດທະນາເຕັກໂນໂລຊີໃນຂະແໜ່ງການວິຊາການທີ່ກ່ຽວຂ້ອງ, ເຜີຍແຜ່ ແລະ ນຳໃຊ້ຜົນສຳເລັດຂອງການຄົ້ນຄວ້າ ແລະ ການພັດທະນາເຕັກໂນໂລຊີທີ່ເປັນປະໂຫຍດເຂົ້າໃນການປັບປຸງຄຸນນະພາບການຮຽນ-ການສອນ ແລະ ການພັດທະນາເສດຖະກິດ-ສັງຄົມ. ນອກຈາກນັ້ນ ພະແນກຍັງມີໜ້າທີ່ໃນການໃຫ້ບໍລິການຊ່ຽວຊານ, ອາສາສະໝັກ, ເປັນທີ່ປຶກສາວິຊາການໃຫ້ແກ່ສັງຄົມ ໃນສາຂາກະສິກຳ ແລະ ບໍລິການວິຊາການອື່ນໆທີ່ກ່ຽວຂ້ອງ.
ໂຄງຮ່າງການຈັດຕັ້ງພະແນກ:
ພາລະບົດບາດ
ພະແນກຄຸ້ມຄອງນັກສຶກສາ ແມ່ນໜຶ່ງໃນ 6 ພະແນກ ທີ່ສັງກັດຢູ່ຄະນະກະເສດສາດມະຫາວິທະຍາໄລແຫ່ງຊາດ ເຊິ່ງມີໜ້າທີ່ຄຸ້ມຄອງ ດູແລ ແລະ ພັດທະນານັກສຶກສາ
ບຸກຄະລາກອນ
1. ປຕ ໄມບານ ສີລິພົງ ຫົວໜ້າພະແນກຄຸ້ມຄອງນັກສຶກສາ ເບີໂທຕິດຕໍ່ 020 28231437
2. ປຕ ຄຳພັດ ສຸກສະຫວັດ ຫົວໜ້າໜ່ວຍງານຄຸ້ມຄອງຫໍພັກ ແລະ ກິດຈະກຳນັກສຶກສາ ເບີໂທຕິດຕໍ່ 020 28231449
3. ປຕ ໄຈທອງ ວີໄລທອງ
ປະຫວັດຄວາມເປັນມາ
ຫ້ອງສະໝຸດຂອງຄະນະກະເສດສາດໄດ້ສ້າງຕັ້ງຂຶ້ນແຕ່ປີ 1994 ໂດຍບໍ່ມີອາຄານເປັນຂອງໂຕເອງ, ຫຼັງຈາກນັ້ນໃນປີ 1995 ໄດ້ສ້າງເປັນອາຄານຊັ້ນດຽວ ລັກສະນະສອງຫຼັງຕິດກັນ ຊຶ່ງຖືກ ສ້າງເປັນສອງໄລຍະ, ຫຼັງທີ່ 1 ແມ່ນທຶນລັດຖະບານ, ຫຼັງທີ່ສອງ ແມ່ນທຶນຂອງໂຄງການ PAFA (ຝຣັ່ງ) ແລະ ໄດ້ຖືກນຳໃຊ້ແບບ ຖາວອນໃນວັນທີ່ 12/06/2001.
ທີ່ຕັ້ງ ແລະ ອາຄານສະຖານທີ່
ຄະນະກະເສດສາດເປັນຄະນະໜຶ່ງທີ່ຂຶ້ນກັບມະຫາວິທະຍາໄລແຫ່ງຊາດ ຊຶ່ງຕັ້ງຢູ່ເມືອງໄຊທານີ ຫ່າງຈາກນະຄອນຫຼວງວຽງຈັນ ປະມານ 32 ກິໂລແມັດ, ເສັ້ນທາງເລກທີ່ 13 ໄຕ້ ໂດຍລ້ຽວຊ້າຍ ທີ່ກິໂລແມັດທີ່ 24 ເຂົ້າໄປຄະນະກະເສດສາດ 9 ກິໂລແມັດ, ອາຄານສະຖານທີ່ຂອງຫ້ອງສະໝຸດມີເນື້ອທີ່ທັງໝົດ 308 ຕາແມັດ
ບຸກຄະລາກອນ ແລະ ໂຄງຮ່າງການຈັດຕັ້ງ
ມີພະນັກງານທັງໝົດ 5 ຄົນ ( ຍິງ 3 ຄົນ )
ປຶ້ມ ແລະ ສິ່ງພິມຕ່າງໆໃນຫ້ອງສະໝຸດ
ພາສາ |
ແຍກປຶ້ມຕາມສາຂາວິຊາ |
ລວມ (ຫົວ) |
||||
ປູກພືດ |
ລ້ຽງສັດ |
ເສດຖະກິດ |
ທົ່ວໄປ |
ປຶ້ມອ່ານ ກັບທີ່ |
||
ລາວ |
2,115 |
952 |
75 |
5,617 |
461 |
9,220 |
ໄທ |
696 |
358 |
18 |
786 |
32 |
2,163 |
ຕ່າງປະເທດ |
1,309 |
596 |
179 |
3,216 |
174 |
5,474 |
ລວມ |
4,393 |
1,906 |
272 |
9,619 |
667 |
16,857 |
ລະບົບການໃຫ້ບໍລິການ
¨ ບໍລິການ ຢືມ-ສົ່ງ
ການຢືມ-ສົ່ງປຶ້ມ ແລະ ເອກະສານຕ່າງໆໃນຫ້ອງສະໝຸດຂອງຄະນະກະເສດສາດແມ່ນຢືມ-ສົ່ງຜ່ານລະບົບ PMB ຊຶ່ງຜູ້ທີ່ຈະມາໃຊ້ບໍລິການຕ້ອງມີບັດສະມາຊິກທີ່ຕິດບາໂຄດຈຶ່ງຈະສາມາດຢືມໄດ້
¨ ບໍລິການອ່ານກັບທີ່
ໃນຫ້ອງສະໝຸດຄະນະກະເສດສາດຈະມີຫ້ອງນັ່ງອ່ານກັບທີ່ຊຶ່ງມີ ປຶ້ມ, ວາລະສານ, ໜັງສືພິມ ແລະ ສິ່ງພິມຕ່າງໆໄວ້ໃຫ້ບໍລິການ (ຊຶ່ງເປັນປຶ້ມ ແລະ ສິ່ງພິມທີ່ບໍ່ສາມາດຢືມອອກນອກໄດ້)
¨ ບໍລິການເຂົ້າເຫຼັ້ມປຶ້ມ
ໃຫ້ບໍລິການເຂົ້າເຫຼັ້ມບົດລາຍງານທ້າຍການສຶກສາ, ປຶ້ມຄູ່ມືການຮຽນ-ການສອນ ແລະ ເຂົ້າເຫຼັ້ມບົດລາຍງານອື່ນໆ
¨ ບໍລິການຫ້ອງ IT
ໃຫ້ບໍລິການເຂົ້າໃຊ້ຄອມພິວເຕີ ແລະ ອິນເຕີເນັດ, ສອນ ວິທີນຳໃຊ້ໂປຣແກຣມທາງຄອມພິວເຕີ ແລະ ອິນເຕີເນັດ
ໂປຣແກຣມທີ່ນຳໃຊ້ເປັນຖານຂໍ້ມູນແຕ່ອະດີດ-ປັດຈຸບັນ
ການເຂົ້າເຖິງຂໍ້ມູນຂ່າວສານ
ໂດຍຜ່ານການສືບຄົ້ນຂໍ້ມູນທາງຄອມພິວເຕີ (ໂປຣແກຣມ PMB)
ລະບຽບການນຳໃຊ້ຫ້ອງສະໝຸດ
ມາດຕາທີ່ 1: ວ່າດ້ວຍການບໍລິການສະເພາະພະນັກງານ-ອາຈານ
ມາດຕາທີ່ 2: ວ່າດ້ວຍການປະຕິບັດລະບຽບຂອງສະມາຊິກພ/ງ
ຖ້າສະມາຊິກພະນັກງານຜູ້ໃດບໍ່ປະຕິບັດກົດລະບຽບໃນມາດຕາ 1 ແມ່ນຈະຖືກລາຍງານລາຍຊື່ຕໍ່ພາກວິຊາ, ພະແນກ ທີ່ຕົນເອງ ສັງກັດຢູ່ ແລະ ລາຍງານຕໍ່ກອງປະຊຸມສ່ອງແສງປະຈໍາອາທິດ
ມາດຕາທີ່ 3: ວ່າດ້ວຍການບໍລິການສະເພາະນັກສຶກສາ
ມາດຕາທີ່ 4: ວ່າດ້ວຍຂໍ້ຫ້າມຕ່າງໆ
ມາດຕາທີ່ 5: ວ່າດ້ວຍການປັບໃໝ
ຕິດຕໍ່ຫ້ອງສະໝຸດ ຄະນະກະເສດສາດ
ຫົວໜ້າຫ້ອງການ | ທ່ານ ສົມສະຫວັດ ພົມມະຈັກ |
ຕິດຕໍ່ຫ້ອງການ | +856 20 22035135 |
ຕູ້ ປ.ນ: 7322, ວຽງຈັນ, ສປປ ລາວ
Fax: 021 870 131
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Website: www.fag.nuol.edu.la
ພະແນກການເງິນ ແລະ ຊັບສິນ